Direct naar content

De voordelen van persoonlijk advies bij het kopen van een matras voor camper en/of boot

Zoekt u het perfecte matras voor uw camper of boot? Wij staan bekend om onze voorkeur voor koudschuimmatrassen. Maar waarom precies? Wij zijn ervan overtuigd dat dit materiaal de sleutel is tot langdurig comfort en kwaliteit.

Opstelling showroom Qmatras

Uitstekende ventilatie en behoud van comfort

Een van de belangrijkste redenen waarom wij de voorkeur geven aan koudschuimmatrassen, is de uitstekende ventilatie en het vermogen om het gewenste comfort langdurig te behouden. Koudschuim staat bekend om zijn ademend vermogen, waardoor lucht vrij door het matras kan stromen. Dit resulteert niet alleen in een fris slaapklimaat, maar zorgt er ook voor dat het matras zijn oorspronkelijke comfort behoudt, wat wij beschouwen als een kwaliteitskenmerk.

Geschikt voor asymmetrische vormen

Een ander voordeel van koudschuim is de veelzijdigheid ervan bij het verwerken in matrassen. De meeste matrassen in campers, caravans en boten hebben asymmetrische vormen, zoals schuine kanten, ronde hoeken of uitsparingen. Deze vormen maken het vaak onmogelijk om matrassen te draaien voor een gelijkmatige slijtage. Koudschuimmatrassen, door hun eigenschappen en flexibiliteit, passen zich moeiteloos aan deze vormen aan, waardoor ze een duurzame keuze zijn.

Perfect comfort voor elk lichaam

Wij onderscheiden ons verder door met verschillende hardheden van koudschuim te werken en deze te combineren in één matras. Dit stelt ons in staat om het perfecte comfort voor elk individueel lichaam te bereiken. Of u nu de voorkeur geeft aan een steviger of zachter matras, wij kunnen het op maat maken.

Kwaliteit gegarandeerd: Nederlands/Europees schuim van 52kg/m3

Niet alle koudschuim is gelijk, en wij begrijpen dit als geen ander. We gebruiken Nederlands/Europees schuim van een zeer hoge kwaliteit, afkomstig van betrouwbare fabrikanten zoals Panteraschuim. Met een soortelijk gewicht van 52kg/m3 biedt dit schuim duurzaamheid en comfort, waarop zelfs 7 jaar garantie tegen kuilen wordt geboden.

Geen compromissen: geen polyether met laag soortelijk gewicht

In de zoektocht naar kwaliteit vermijden wij compromissen. We wijzen het gebruik van polyether af, een voordelig maar inferieur materiaal met snel verlies van comfort en stevigheid. De meeste campers worden vaak vanwege het kostenaspect in de fabriek voorzien van polyethermatrassen met een laag soortelijk gewicht. Een polyethermatras verliest snel het comfort (stevigheid). Zo ontstaan bij drukpunten als de schouders en heupen snel kuilen en als gevolg daarvan gewrichtspijnen bij de gebruiker. Maatwerk vanuit een fabriek leveren, is bovendien vrijwel onmogelijk.

Voor ons is de keuze om koudschuim te gebruiken voor onze matrassen niet alleen een keuze voor comfort, maar ook een stap naar duurzaamheid en gegarandeerde kwaliteit.