Liggende vrouw op een qmatrasQ op maat gemaakt voor u
Snel een offerte aanvragen

Matras in campers vaak sluitpost

Qmatras Nijkerk, 8 januari 2015

Laatst kwam er een stel naar me toe met de vraag waarom hun matras zo hard was. Ze hadden een jaar geleden nieuwe camper gekocht en eigenlijk waren ze niet tevreden over de bedden. En zeker mevrouw had ’s ochtends pijnlijke schouders en heupen. Hoe kon dat toch? De camper beviel verder hartstikke goed; alleen het slapen viel zo tegen.

Een van de zaken die bij 9 van de 10 campers speelt, is dat er veel aandacht aan allerlei comfort en techniek wordt besteed, maar niet aan de kwaliteit van de matrassen. Ze zien er vaak mooi uit, mooie stof, maar waarvan is zo’n matras nou gemaakt?
Het gemiddelde matras in een camper, overigens ook in boten en caravans, is van goedkope kwaliteit materiaal. Matrassen zijn vaak een sluitpost op de begroting.
De matrassen zijn dan gemaakt met een metalen verenkern (geen pocketvering!) of polyether.  Heel eerlijk: ik vind deze materialen echt rommel.

Bij een matras met een metalen verenkern is het metalen draad waarvan de veer is gemaakt zo dun dat wanneer je er een paar maanden op slaapt, er al kuilvorming ontstaat in het matras. Dan kun je wel raden wat er na 2 jaar met het matras gebeurt. Resultaat: je ligt op de (latten)bodem van je bed. En dat slaapt echt niet lekker.

Polyether staat erom bekend dat het een slechte veerkracht heeft en weinig tot niet ventileert. Door er vaak op te liggen, breekt de cel van het polyether, waardoor de veerkracht sterk vermindert. Met als gevolg kuilvorming en dus geen comfort.

Een matras van koudschuim is kwalitatief zeker beter, maar er zijn vele soorten en kwaliteiten op de markt. Een Europees schuim is bijvoorbeeld kwalitatief beter dan een schuim van buiten Europa. Een bedrijf dat matrassen op maat maakt, bijvoorbeeld QMatras, kan je uitgebreid informeren over welke kwaliteit schuim het beste bij jouw lichaam past. Daar kun je ook terecht voor matrassen met afwijkende maten en vormen.

Ik heb meneer en mevrouw uitgenodigd bij mij in de showroom in Nijkerk om eens te komen zien en ervaren wat nou het verschil is tussen een goed en een slecht matras. Enkele weken later kwamen ze proefliggen en heb ik ze kunnen overtuigen dat de materiaalsoort Pantera (koudschuim) voor hen het beste was.

Vriendelijke groet,
Gert Guliker

Klanten geven Qmatras een 9.5 op een schaal van 10 (239 reviews)

Gratis lekker-slaapadvies

Kom naar de showroom en ontvang een gratis lekker-slaapadvies! Bezoek alleen op afspraak.

Qmatras locatie

Amperestraat 19G
3861 NC Nijkerk


Routebeschrijving
Matras voor de camperMatras voor de bootMatras voor de caravan
Qmatras en hiswaNKC
Snel een offerte aanvragen